Grand Prix NOSBO 2012

Persoonlijke kampioenschappen, Grand-Prix-toernooien...

Grand Prix NOSBO 2012

Berichtdoor Martin van Velzen » di 03 jul 2012, 17:30

De Grand-Prix-cyclus zit er weer op; afgelopen zaterdag was in Groningen het laatste toernooi, georganiseerd door de NOSBO zelf. Vier clubleden en drie NotaBene-leerlingen kwamen daar in actie, en er werd opnieuw één hoofdprijs behaald: Jesper was als één na laatste geplaatst in groep C, maar won de groep met liefst 6 uit 7! Als hij één keer vaker mee had gedaan was hij in de top 5 van het algemeen klassement geëindigd... Tycho haalde in opnieuw een sterke A-groep 2 uit 5, niet voldoende om plaats 3 in het klassement vast te houden, maar plaats 4 leverde ook een mooie beker op! Verder deden namens de club Vincent en Tristan mee; zij werden vijfde in groep C en gedeeld vierde in groep F. Ook Lyne en Yaël Bruggink en Brian Elsinga deden weer mee; Lyne en Yaël werden vijfde en gedeeld zesde in groep G, en Brian eindigde als gedeeld vierde (met Tristan) in groep F.
In het algemeen klassement zien we dus twee Assenaren in de top 10: Tycho op plaats 4 en Jesper op plaats 6. Voor beiden een uitstekende prestatie, zeker als je bedenkt dat Tycho zo halverwege het seizoen in de A-groep terechtkwam (wat hem misschien toch wat puntjes gekost heeft) en dat Jesper de eerste twee toernooien niet meedeed. Zij hebben ook de meeste prijzen gepakt: Tycho twee eerste en vier tweede prijzen, Jesper drie eerste, één tweede en één derde.
Volgend seizoen is er uiteraard weer een Grand-Prix-cyclus, en in het kader van ons nieuwe jeugdbeleid heb ik me ten doel gesteld om bij zo veel mogelijk toernooien te zijn om onze talenten een steuntje in de rug te geven!

Verslag: http://www.nosbo.nl/jeugd/2011/gpNOSBO.html
Eindklassement: http://www.nosbo.nl/jeugd/2011/gpKlasse ... 11002.html

Overigens heb ik ook nog even een medaillespiegel opgemaakt, en die ziet er heel aardig uit: van de 19 deelnemende clubleden en NotaBene-leerlingen vielen er in totaal 11 in de prijzen, 31 stuks in totaal. Een aardige oogst! Hier is de medaillespiegel:
Jesper: 3 x eerste, 1 x tweede, 1 x derde
Tycho: 2 x eerste, 4 x tweede
Tristan en Vincent: 2 x eerste, 2 x tweede
Brian (NotaBene): 1 x eerste, 1 x derde
Gerbert: 1 x eerste (100%: één keer meegedaan, één keer gewonnen! Overigens rekende hij ook netjes het klassement uit na ieder toernooi)
Abedin: 2 x tweede
Jiske: 1 x tweede, 1 x derde
Lyne (NotaBene): 3 x derde
Yaël (NotaBene) en Reynard (ex-club): 1 x derde
Helaas geen prijzen voor Martijn, Lieke, Ingmar, Joël, Sam, Jonathan, en NotaBene-leerlingen Marin Krebbers en Evan Rinsma
Totaal: 11 x eerste, 12 x tweede en 8 x derde
Avatar gebruiker
Martin van Velzen
 
Berichten: 1213
Geregistreerd: di 19 okt 2010, 15:06
Woonplaats: Assen

Keer terug naar Jeugdtoernooien

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron