Grand Prix Het Kasteel 2014

Persoonlijke kampioenschappen, Grand-Prix-toernooien...

Grand Prix Het Kasteel 2014

Berichtdoor Martin van Velzen » ma 09 jun 2014, 21:08

Toch maar even wat over het Grand-Prix-toernooi dat eergisteren in Coevorden plaatsvond. Helaas geen succesvol toernooi voor ons; sterker nog, voor het eerst dit seizoen ging er geen enkele prijs mee terug naar Assen...
Abedin speelde in een zeer sterke, en vooral bijzonder oude A-groep; de oudste deelnemer was 20... Die won dus de groep (maar niet eens met 5 uit 5); Abedin kwam tot één overwinning en een remise en daarmee een gedeelde vijfde plaats, wat in zo'n sterk veld absoluut geen schande is!
Brian had in de B-groep ook al zware tegenstand, maar begon prima met 3 uit 4, met o.a. een overwinning op zijn 'eeuwige rivale' Gerbrich Kroon (ze komen elkaar het hele seizoen al tegen, en volgens mij is de onderlinge score redelijk gelijk). Daarna ging het helaas minder met twee nederlagen, en in de laatste ronde kwam Brian totaal verloren te staan tegen Marlinde Waardenburg (vorige week nog tweede op het NK D!) maar zij slaagde er niet in om Brian binnen de tijd mat te zetten en dus ontsnapte hij aan de nul. 3,5 uit 7 bleek helaas een half punt te weinig voor een prijs...
Lyne begon als koploopster in het algemeen klassement aan haar klus in de C-groep, en na 5 ronden stond ze er met 3,5 punt prima voor, maar helaas verloor ze de laatste twee partijen en viel daardoor nog buiten de prijzen. Ook de leiding in het algemeen klassement is ze weer kwijt, maar het verschil met de nieuwe leider is minimaal!
Tristan speelde in de D-groep in de eerste drie ronden de sterren van de hemel; vooral in de tweede ronde zag ik fantastische dingen op zijn bord (Db5-f1-h3 verzint niet iedereen!). Helaas ging het daarna minder; het was zeer warm in de speelzaal en dat brak Tristan op, en na twee nederlagen in ronde 4 en 5 hield hij de laatste twee ronden maar voor gezien, want hij trok het eenvoudigweg niet meer. Jammer!
In de E-groep een voor mij nieuw gezicht: Jaël Wierenga, een paar weken geleden derde geworden in zijn groep op het AMDA-toernooi, en daarna was het blijkbaar gaan kriebelen, want een week later speelde hij in Winschoten zijn eerste Grand-Prix, met ditmaal een tweede prijs als resultaat! Daarmee had hij kennelijk een rating verworven die goed genoeg was om nu in de E-groep te spelen, maar misschien moet de berekening van instapratings maar eens worden herzien, want de E-groep was duidelijk iets te hoog gegrepen voor Jaël, al bleef hij niet helemaal met lege handen achter: in de vierde en de zevende ronde wist hij een halfje buit te maken. Volgende keer dus weer in een makkelijkere groep!
In de F-groep maar liefst drie NotaBene-gangers: Frank Nijmeijer (al het hele seizoen erbij, en volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk ook op de club!), Yinte Blommestijn, en Lyne's tweelingzus Yaël (niet te verwarren met de andere Jaël met een J!), die het wel weer eens wou proberen. Frank en Yinte deden het met 3 uit 7 niet onaardig (en eindigden met 2 uit 3 en 2 uit 2!), Yaël kwam helaas niet verder dan twee remises in de laatste twee ronden.

Over drie weken de laatste Grand Prix van het seizoen!

Verslag NOSBO-site - Totaalklassement - Foto's op Facebook
Avatar gebruiker
Martin van Velzen
 
Berichten: 1213
Geregistreerd: di 19 okt 2010, 15:06
Woonplaats: Assen

Keer terug naar Jeugdtoernooien

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron