Nota Bene 2014-15

Alles wat met schaken te maken heeft, maar niet persé met de club.

Nota Bene 2014-15

Berichtdoor Tinus Spriensma » di 30 sep 2014, 23:58

Gisteravond, 29-9, is de zoveelste volwassenen-cursus van start gegaan. We waren met zeven man/vrouw in de schaakzaal (2) van De Steiger: Drie oud-cursisten (doorstromers), twee toehoorders en twee cursusleiders. (Eén man was absent.) 10 nieuwe cursisten was de eis. (Oud)clubspelers, nieuwe ouders en schoollieden laten het afweten. We nemen 7 i.p.v. 13 avonden. Het heeft wel in de krant gestaan.
We zijn om 19.30 uur begonnen met een zomerse winstpartij van Ivo Maris te bespreken. Daarvan zijn we door de opening gekomen. Na de pauze hebben we drie "Van Wijgerdentjes" opgelost (t/m niveau Stap 3-Plus). En tot bijna 22.00 uur hebben we elkaars doelen gedeeld en kwam de levensgrote vraag op tafel, "Wat nu van volwassenheid getuigt". De motivatie van iedereen mag er zijn! Zoals ook de nieuwe vulling van de cursusmap.

De lessen op de woensdagmiddag draaien al vanaf 27 augustus. 11de seizoen. Stap 1 kent drie deelnemers, Stap 2 vijf, Stap 3 één meer en Stap 4 twee. We zijn met zes opleiders. Veel gediplomeerden hebben de weg naar de club gevonden. Heel veel, mag je wel zeggen. Het één kan het ander zo bevorderen!
De Steiger is elke woensdagmiddag aardig gevuld met docenten-opleiders en leerlingen. We gebruiken drie zalen tegelijk. Zoals bekend van 14.15 tot 16.15 uur met twee pauzes. Dit seizoen het laatste seizoen?
We gaan door tot mei/juni en na het BSSK zullen er nog wel wat instromers bij komen.
"Het mogelijke kan ondenkbaar zijn; het onmogelijke denkbaar."
Tinus Spriensma
 
Berichten: 780
Geregistreerd: di 19 okt 2010, 20:42

Keer terug naar Schaken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron