Assen 1 2018-2019 Nosbo

Schaakclub Assen in de KNSB- en de NOSBO-competitie.

Re: Assen 1 2018-2019 Nosbo

Berichtdoor Tinus Spriensma » ma 18 feb 2019, 10:41

Gelezen en het herlezen waard. De realiteit, 2 MP's, erbij is mooi meegenomen. Gelukgewenst!
"Het mogelijke kan ondenkbaar zijn; het onmogelijke denkbaar."
Tinus Spriensma
 
Berichten: 819
Geregistreerd: di 19 okt 2010, 20:42

Re: Assen 1 2018-2019 Nosbo

Berichtdoor Sybrand » za 23 maart 2019, 19:13

Kampioenschap praktisch beslist na onbeslist tegen Sissa 2

Meteen maar beginnen met de uitslag: 4-4. Assen moest winnen om het kampioenschap in eigen hand te houden, maar dat zit er na gisteren niet meer in. Dat voelt als een nederlaag, en op basis van de krachtverschillen is dat ook zo, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het een terechte uitslag was waar misschien Assen nog het meest tevreden mee mocht zijn. Sissa 2 is een in de breedte sterk team met een altijd grote vechtlust, dat bleek ook deze avond.

Een korte opsomming van de partijen; helaas was ik zelf tot over 11 bezig, en heb veel niet kunnen volgen.

Ivo op 1 speelde tegen Carl Hoekstra. Halverwege de avond stond hij zo goed als mat, maar hoe hij het deed weet ik niet, maar even later stond er een stelling met ongelijke lopers op het bord en een paar pionnen minder voor Ivo. Met een mazzeltje remise te houden was mijn inschatting, maar Ivo wist deze stelling toch tot winst om te toveren.

Pieter op 2 stond de hele partij min of gelijk, al leek het erop dat hij steeds iets beter kwam te staan. Hoe hij won weet ik niet, maar dat gebeurde dus wel.

Rieks op 3 speelde tegen Gertjan. Zij volgden een eerder gespeelde partij uit de onderlinge, die als ik mij niet vergis toen in remise door eeuwig schaak eindigde (maar misschien vergis ik me). Dit keer trok Rieks aan het langste eind.

Maarten op 4 speelde weer een onvervalste aanvalspartij. Offerde een stuk voor aanval, maar zijn tegenstander keepte goed. De materiele achterstand ging zwaarder wegen toen de aanval was afgeslagen, en uiteindelijk delfde Maarten het onderspit.

Frank op 5 verloor zijn partij. Hoe heb ik niet gezien.

Hans op 6 stond prachtig. Had een ver opgerukte pion op de damevleugel, maar overzag naar verluidt een lullig schaakje waardoor hij de pion verloor. Een dame-eindspel met een pion minder wist hij goed te keepen en sleepte daarmee een halfje binnen.

Abedin op 7 kan ik me niet meer voor de geest halen. Wel stond hij behoorlijk materiaal achter in de loop van de avond, en hij moest ook inderdaad het punt inleveren.

ikzelf speelde tegen Kenneth op 8. Een Skandinavische opstelling met een sterke dame op d4 kon ik nog afruilen, maar het resterende toreneindspel was zorgelijk. Ergens speelde KEnneth het niet helemaal optimaal is mijn gevoel, want ik kon afwikkelen naar remise.

4-4 uitslag, met terechte felicitaties aan Sissa 2, al is het nog niet gedaan. Sissa mag nog tegen HSP aantreden, Assen mag nog naar Coevorden afreizen over twee weken.
Sybrand
 
Berichten: 598
Geregistreerd: wo 20 okt 2010, 18:48
Woonplaats: Assen

Re: Assen 1 2018-2019 Nosbo

Berichtdoor Sjoerd » za 23 maart 2019, 20:52

Jan van Os maakte gisteravond een hele serie foto's. Zie https://1drv.ms/f/s!AnwwGyoaOvxOqjZ3278_bb-e6o68
Sjoerd
 
Berichten: 540
Geregistreerd: wo 20 okt 2010, 20:40

Vorige

Keer terug naar Externe competitie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron